Pokličite nas:
+386 40 883 330

Estetsko zobozdravstvo

Področje estetskega zobozdravstva je v zadnjem desetletju v vzponu. Vsi si želimo lepega nasmeha, saj nam ta marsikdaj odpre prenekatera vrata. Seznanite se kaj estetsko zobozdravstvo je in, če morebiti tudi vi niste že opravili enega izmed posegov. Bili boste presenečeni.

Estetsko zobozdravstvo

Beljenje zob

Beljenje zob je najboljša rešitev in najbolj priljubljena metoda za bele zobe.

Beljenje zob je enostaven in neboleč konservativni postopek s katerim se odstranjuje spremembo barve zob, nastale iz različnih razlogov (uživanje kave, gaziranih pijač, antibiotikov, kajenja in najpogosteje staranja). Z beljenjem zob lahko spremenimo barvo zob za nekaj odtenkov, povrnemo lepoto in svežino nasmeha. Priporočljivo je za osebe, ki imajo zdrave zobe, vendar bi rade imele lepši in bolj bel nasmeh. Pri pregledu naši strokovnjaki svetujejo ali odsvetujejo primernost vas kot kandidata, za beljenje zob ter ustrezno metodo beljenja. Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo za beljenje zob: so vodikov peroksid, karbamid peroksid in natrij perborat. Na tržišču obstajajo različni materiali, ki zahtevajo različne metode. Nekatere izmed teh metod se izvajajo doma, spet druge v stomatološki ordinaciji.

Različne metode beljenja zob

Sodobne metode beljenja zob, ki jih uporabljamo, so metode, ki so popularne v ZDA in v Evropi. Uporabljajo se geli za beljenje, ki se kemično, termično, svetlobno ali lasersko aktivirajo, odvisno od izbrane metode beljenja. Zobje se lahko belijo doma in v ordinaciji zobozdravstvene medicine. Najhitrejši in najvarnejši način beljenja je v ordinaciji zobozdravstvene medicine. Po navadi zadostuje le en obisk, postopek pa traja približno eno uro. Za beljenje se najpogosteje uporabljajo produkti z visoko koncentracijo vodikovega peroksida, uporabljajo pa se tudi dodatni viri svetlobe. Med beljenjem zob je pomembno zaščititi zobno meso, gel pa nanašati samo na zobe, ki jih želimo zbeliti. Rezultat beljenja je viden takoj, skoraj vsak pa lahko ima koristi od beljenja zob. Tretma je prijeten za pacienta in odličen način za polepšanje nasmeha.

estetika beljenje zob

Ali ste vedeli?

Beljenje ne pobeli belih zalivk ali umetnih zob. Pobeli vaše zobe, ki tako postanejo bolj beli in sijali boste v polni luči.

Estetske zalivke (plombe)

Estetika inlay

Zamenjava amalgamske zalivke s kompozitno ali estetsko

Amalgamske zalivke se uporabljajo v zobozdravstvu že več kot 150 let. Čeprav je znano, da vsebujejo živo srebro, ki je nevrotoksično, uradne opredelitve o škodljivosti amalgama še vedno ni. Vendar pa amalgam počasi postaja stvar preteklosti, saj estetske komponente definitivno ne zadovoljuje.

Estetske kompozitne (bele) zalivke

Estetske kompozitne (bele) zalivke izdelujemo izključno iz najkakovostnejših materialov, s katerimi se dosega popolnoma naraven videz zob. Prednost tega postopka je, da je poceni, je izveden v enem obisku, poseg je neboleč, potrebno je odstraniti veliko manj zobnega tkiva, kot pri tradicionalnih metodah in materialih.

Keramične zalivke ( inlay, onlay)

Inlay in onlay včasih imenujemo tudi delne prevleke. Priporočamo jih takrat, kadar je zob zaradi kariesa že toliko poškodovan, da ga ni mogoče natančno popraviti z zalivko, hkrati pa je na razpolago še dovolj zdrave zobne osnove in zato ni potrebno zoba obrusiti za prevleko. Inlay ali onlay izdelamo na osnovi odtisa preostanka vašega zoba v laboratoriju. Inlay ali onlay se potem v popolnosti prilega na preostalo zdravo zobno osnovo. S posebno adhezivno tehniko ga prilepimo na zob. Inlay ali onlay je navadno izdelan iz porcelana, lahko pa ga izdelamo tudi iz kompozita ali zlata. Kateri material je najbolj optimalen v vašem specifičnem primeru, vam bomo svetovali ob vašem obisku.

Postopek izdelave Inlay-a

Kadar se odločimo poškodovani zob popraviti z inlayem ali onlayem, vam bomo rezervirali dva zaporedna termina v razdobju tedna dni. Toliko časa je potrebno, da v zobnem laboratoriju s sodobno tehnologijo izdelamo inlay oz.onlay, ki se bo natančno prilegal vašemu zobu. Postopek se prične z odstranitvijo kariesa in morebitnih ostankov stare plombe pod lokalno anestezijo. Nato vzamemo odtis vseh zob in registriramo medčeljustne odnose ter izberemo barvo zoba.

Kdaj se je dobro odločiti za inlay / onlay?

 • Zlomljen oziroma poškodovan zob
 • Obsežen karies
 • Počena zalivka
 • Obsežna zalivka
 • Estetski razlogi

Ali ste vedeli?

Amalgam je že od leta 2008 prepovedan v stomatoloških klinikah na Norveškem, Švedskem in na Danskem!

Estetske kompozitne in keramične luske ali “Hollywood Smile”

Nasmeh vaših idolov, zvezdnikov, nasmeh VIP oseb, ki jih občuduje celotna javnost – popoln nasmeh ter popolna belina in lesk.

estetika luske skupaj

Estetske luske ali Veneers so tanke kompozitne ali keramične “ploščice”, ki se jih po minimalnem brušenju prilepi na zunanjo stran zoba. Z lusko popolnoma prekrijemo pomankljivosti naravnih zob. Sodijo med najboljše rešitve za korekcijo manjših estetskih pomanjkljivosti zob. Primerne so, če vam ni všeč barva vaših zob, razpoke ali obrabe, razmak med zobmi ali blage ortodontske anomalije.

Zakaj so keramične luske odlična izbira za popoln nasmeh?

 • S keramično lusko se doseže dolgoročna estetika zob, ustnic, obraza ter pomladi izgled.
 • Glede na to da je porcelan prosojen, odlično posnema naravno barvo zoba.
 • Keramične luske se ne obarvajo in so tako odporne kljub rednemu uživanju kave, čaja, rdečega vina in kajenju.

Zakaj Hollywood smile?

 • idealno razmerje med dolžino in širino zob,
 • idealna postavitev zob,
 • idealen in pravilen nagib, orientacija zoba,
 • idealno razmerje zoba k ustnicam in obrazu.

Znano je, da lep nasmeh odpira vsa vrata. Vaš nasmeh je prvo, kar na vas opazijo. Zato ne preseneča dejstvo, da vse večje število ljudi išče estetske posege, da bi izboljšali svoj nasmeh.

Strokovno čiščenje in poliranje zob

S pravilnim vzdrževanjem higiene v ustni votlini ohranimo naše zobe zdrave in podaljšamo njihovo življenjsko dobo.
Po hrani in pijači zelo pogosto na zobni površini ostanejo pigmentacije, ki so vzrok pri razvoju bolezenskih procesov, kateri predstavljajo tudi estetsko pomanjkljivost. Najpogostejše pigmentacija najdemo pri kadilcih in tistih, ki pijejo veliko obarvane pijače ( kava, čaj). Te je zelo težko odstraniti s ščetko ali pa se sploh ne dajo odstraniti. Pojavljajo se kot temno rjavi ali črni madeži na površini zob, najpogosteje ob zobni dlesni.

Zobje postanejo vse bolj rumeni, polni kamna in plaka, zato je v ustih vse več bakterij, ki so škodljive za zobe in celoten organizem. Zobni kamen so trde naslage na zobeh, ki so nastale z mineralizacijo plaka. Ponavadi se lahko opazijo v območju spodnjih prednjih zob na notranji strani.

Strokovno mehansko čiščenje

Strokovno mehansko čiščenje vključuje selektivno odstranjevanje zobnega plaka iz vseh zobnih površin, poseben pomen pa je namenjen tistim področjem, katere bolnik ponavadi zapostavlja pri čiščenju . To so ponavadi medzobni prostori in jezikovne površine spodnjih sekalcev in podočnikov.
Tretma se izvaja z majhno vrtečo krtačo in gumo, srpi (scaler), kirtea ipd., ki prečkajo površino zob in odstranjujejo zobne obloge.

Kako pogosto je potrebno odstranjevati zobni kamen?

 • Bolniki, ki nimajo vnetje dlesni in obzobja, strokovno čiščenje zob izvajajo dvakrat na leto za ohranjanje zdravja vseh ustnih struktur.
 • Pri bolnikih s problematičnim vnetnim stanjem zobne dlesni, je treba kombinirati različne metode strokovnega čiščenja zob bolj pogosto, dokler ni dosežen zadovoljiv nivo in se potem izvaja le še vzdrževanje.

V kliniki dot Dent Matulji, med rednimi pregledi ugotavljamo stanja, ki bi lahko povzročala bolezenske procese in jih pravočasno odpravimo.

Zobni nakit

Med mladimi se je zelo razširil zobni nakit. Z nakitom še bolj izpostavimo lep nasmeh, dodamo mu pa tudi poseben okras, saj ga krasi cirkon ali pravi diamant, ki je pričvrščen na sprednje vidne zobe zgornje čeljusti.

Namestitev je hitra, enostavna in neboleča, ne škoduje zobni sklenini, po želji pa se ga lahko odstrani kadarkoli. Namestitev in odstranjevanje sta popolnoma neboleča.

estetika zobni nakit

Ali ste vedeli?

Zobni nakit se lahko namesti tudi otrokom, saj ne poškoduje zob, sam postopek pa je enostaven in kratek.

Kontaktirajte nas!
O nas - Crodent

O nas

Hrvaška stomatološka klinika in implantološki center iz Matulj vam v primerjavi z ostalimi podobnimi centri v evropskih državah nudi poleg zelo kvalitetnih uslug tudi ugodnejše cene implantoloških, protetičnih, estetskih in ostalih stomatoloških ter kirurških storitev. Pacientom nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostiko ter postopke brez bolečine. Gre za stomatološko kliniko in implantološki center srednje velikosti, kar je za paciente najbolj primerno in ugodno. Za vse storitve in posege opravljene v prostorih naše stomatološke klinike in implantacijskega centra, garantiramo! Zakaj smo stomatološka klinika in implantološki center nad vašimi pričakovanji?

 • Vrhunska usluga, profesionalen in individualen pristop.
 • Najmodernejša ordinacije dentalne medicine.
 • Najboljše rešitve v najkrajšem času. Ni čakalnih vrst.
 • Zadovoljni pacienti.
 • Vse usluge na enem mestu.
 • Garancija na vse materiale in storitve.
 • Stomatološka klinika in implantološki center, kjer ste tudi vi doma.

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…