Pokličite nas:
+386 40 883 330

Snemna zobna protetika (totalna ali delna proteza)

Snemna-zobna-protetika-totalna-proteza-delna-zobna-proteza-zobne-proteze

Delna zobna proteza se izdela pri pacientih, ki nimajo nobenega zoba. Poznamo klasične totalne proteze ali zobne proteze, ki se pričvrstijo s pomočjo vsadka. Delne zobne proteze se vežejo za zobe s kljukicami ali sklepnimi povezavami.

Totalna zobna proteza se v primerjavi z delno protezo bolj enostavno konstruira, saj je sestavljena iz osnove zobne proteze, na katero so postavljeni zobje. Osnova delne zobne proteze je del proteze, ki se oprijema sluznice, izdeluje pa se iz kovinskega dela, ki je zelo tanek in iz rožnatega akrilata, ki se barvno ujema z okoljem sluznice. Osnova sluznice se izdeluje tako, da je čimvečja. Sile, ki se pri žvečenju razvijajo na umetnih zobeh v protezi, morajo biti preko osnove prenesene na sluznico in kostno podlago. Glede na to, da sluznica ne prenese velikih obremenitev, je pri žvečenju treba sile enakomerno razporediti na največjo možno površino, kar se doseže s povečanjem osnove proteze.

Delne (parcialne) proteze se izdelujejo v primerih, ko manjka eden ali več zob, ne glede na to, ali so preostali zobje naravni, prekriti s kronicami ali mostičkom. Delne proteze so strukturno bolj zapletene od popolnih, ker imajo elemente, s katerimi se pritrdijo na preostale zobe. Ti elementi imajo dvojno vlogo, omogočajo oprijemanje proteze s preostalimi zobmi in prenos sil med žvečenjem na preostale zobe. V naprednejših različicah so ti retencijski elementi popolnoma nevidni ter na ta način puščajo vizualni vtis popolnega zobnega loka.

Da je naša protetika odlična poskrbi dr.med.dent. Vedrana Braut spec.stom.prot., ki je specijalist stomatološke protetike, strokovno področje kot tudi objavljene znansvene in strokovne objave dr. Braut spadajo v področje ugriza, estetike stomatoloških materijalov in implantoprotetske rehabilitacije.  Več »

Kontaktirajte nas!
O nas - Crodent

O nas

Hrvaška stomatološka klinika in implantološki center iz Matulj vam v primerjavi z ostalimi podobnimi centri v evropskih državah nudi poleg zelo kvalitetnih uslug tudi ugodnejše cene implantoloških, protetičnih, estetskih in ostalih stomatoloških ter kirurških storitev. Pacientom nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostiko ter postopke brez bolečine. Gre za stomatološko kliniko in implantološki center srednje velikosti, kar je za paciente najbolj primerno in ugodno. Za vse storitve in posege opravljene v prostorih naše stomatološke klinike in implantacijskega centra, garantiramo! Zakaj smo stomatološka klinika in implantološki center nad vašimi pričakovanji?

  • Vrhunska usluga, profesionalen in individualen pristop.
  • Najmodernejša ordinacije dentalne medicine.
  • Najboljše rešitve v najkrajšem času. Ni čakalnih vrst.
  • Zadovoljni pacienti.
  • Vse usluge na enem mestu.
  • Garancija na vse materiale in storitve.
  • Stomatološka klinika in implantološki center, kjer ste tudi vi doma.

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…