Pokličite nas:
+386 40 883 330

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade … vse to občutno znižuje pH-vrednost ustne votline. Ta postane kisla in zato ugodna za čezmerno razmnoževanje bakterij, kar vodi v vnetja dlesni, neprijeten zadah ter nenaravno porumenelost ali posivelost zob. Na tržišču obstaja veliko ustnih vod, med katerimi lahko izbiramo. Dejstvo je, da je ustno vodo lažje izdelati kot zobno pasto, poleg tega pa je ideja o kemičnem raztapljanju zobnih oblog zelo sprejemljiva med splošno populacijo.

Pa vendar je resnica nekoliko drugačna. Uporaba ustne vode je dopolnilna nega in ne nadomesti ščetkanja. Ustne vode delujejo le na kemičnem principu čiščenja ustne votline, ki pa ne zadostuje. Nujno potrebno je ščetkanje in nitkanje, saj se le tako lahko ohrani zdrave zobe in dlesni. Dobro je, da pred izplakovanjem ust z ustno vodo, zobe poščetkamo, saj bodo le tako učinkovine ustne vode lahko prodrle do zobne površine in nanjo tudi učinkovale.

V primermu, da vam ne ustreza okus kupljenih ustnih vodic za čiščenje in dezinfekcijo ustne votline, jo lahko na zelo enostaven način naredite sami, vse kar potrebujete je:

  • dve žlici jedilne sode
  • dve kapljici eteričnega olja mete,
  • dve kapljici eteričnega olja čajevca
  • pol skodelice destilirane vode.

 

Vse sestavine zmešajte in z mešanico večkrat na dan splaknite zobe. Vode ne pijte, po uporabi pa jo vedno shranite v hladilniku. Nasvet: jedilna soda se bo do naslednje uporabe polegla na dno, zato vodico pred vsako uporabo, dobro pretresite.

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…