Pokličite nas:
+386 40 883 330

Postopki po puljenju zoba

puljenje zoba

Po puljenju zoba v ustih ostane odprta rana. Da nebi prišlo do neželjenih komplikacij in da se rana pravilno zaceli, je v času po operaciji potrebno ravnati pravilno. Danes se vsa puljenja v večini izvajajo pod lokalno anastezijo in so brezbolečinska. V veliki večini ni bolečine niti v trenutku, ko anastezija popusti. V primeru, da se bolečina pojavi, pomaga protibolečinska tableta, ki jo po posegu prejmete v naši ordinaciji z navodili, kako postopati po puljenju.

Neposredno po posegu in naslednjih 12 ur se odsvetuje uživanje vroče hrane, vroče in gazirane pijače, kadilcem pa odsvetujemo kajenje vsaj 4 ure od puljenja zoba.  Zobe lahko normalno ščetkate, izognite se le ščetkanju rane.

V primeru, ko je rana šivana, se na šivih lahko naberejo ostanki hrane. V tem primeru lahko rano in šive rahlo ščetkate ali pa si pomagate odstraniti ostanke hrane s paličico za ušesa.  Po 24 urah od puljenja zoba lahko usta spirate s tekočinami, ki vsebujejo klorheksidin ali z mlačno vodo v katero ste dodali sol ( jušna žlica na liter vode). Rahlo krvavenje lahko traja tudi do tri dni in ni zaskrbljujoče. V primeru, da je trajanje krvavitve daljše ali močnejše se nemudoma oglasite pri našemu stomatologu.

Danes v največjih primerih rane šivamo z razgradljivimi  šivi, katerih ni potrebno odstranjevati. V primeru, da vam rano zašijemo z nerazgradljivimi šivi, se boste v naši ordinaciji oglasili čez približno en teden.

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…