Pokličite nas:
+386 40 883 330

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše zobne ščetke ne dosežejo in tako se tam nabirajo ostanki hrane in posledično tudi bakterije. S časom se iz tega razvije zobni kamen, trd material, ki ga ni več mogoče odstraniti z zobno ščetko, v njem pa so prisotne bakterije, ki povzročajo vnetje. Zobni kamen se nabira nad in pod nivojem dlesni in lahko povzroča težave z zobmi. V njem je namreč ogromno število patogenih bakterij, ki nenehno napadajo vaša obzobna tkiva in tako povzročajo nastanek in razvoj zobnih obolenj.

Odstranitev zobnega kamna in zobnih oblog je temelj za preventivo in higieno. Gre za profesionalno odstranitev bakterijskih oblog s površine zob, da zaščitimo zobe in obzobna tkiva pred nastajanjem kariesa in boleznimi dlesni, ter ohranimo lep in zdrav nasmeh. Vsakodnevno čiščenje zob z zobno krtačko in zobno nitko ne zadošča, zato je potrebno še dodatno profesionalno čiščenje. Z zob se tako odstranijo trde bakterijske obloge, t.i. zobni kamen, ki jih z zobno krtačko ne moremo sami odstraniti.
Kopičenje bakterijskih oblog na zobeh povzroča gingivitis (vnetje dlesni) in parodontalno bolezen, kar je najpogostejši vzrok za izgubo zob pri odraslih. Čiščenje zobnega kamna je zato nujen preventiven kot tudi kurativen postopek.

Pogostost odstranjevanja zobnega kamna je odvisna od vsakega posameznika. Pri nekaterih ljudeh zadostuje odstranjevanje enkrat letno, pri drugih dvakrat letno, pri nekaterih pa še po
gosteje. Pomembno je, da spremljamo situacijo v ustih in pravočasno reagiramo z obiskom pri zobozdravniku.

Pri nas čiščenje kamna opravimo popolnoma neboleče.

Čiščenje zobnega kamna v naši kliniki je garancija za strokovno in popolno odstranitev zobnega kamna nad in pod dlesnijo.

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…