Pokličite nas:
+386 40 883 330

Zobni implantati

Zobni implantati

Zobni implantati so vijaki narejeni iz titana (biokompaktibilen material), ki  nadomestijo manjkajoče korenine zob in jih telo sprejme kot svoje, ta lastnost omogoča zobnemu vsadku, da v celoti raste s kostmi in deluje kot njen sestavni del. V naši ambulanti uporabljamo Ankylos implantološki sistem.

 

Postopek vsaditve zobnega vsadka

Zobni vsadek oz. implantat, ki se ga vsadi v kost spodnje ali zgornje čeljusti nadomesti koren zoba in tako postane nosilec za krone, mostičke ali protezo. Postopek je sestavljen iz štirih faz: diagnostike, kirurgije, oseointegracije in protetike.

V prvi fazi bo zobozdravnik ali specialist ustne kirurgije opravil pregled s pomočjo zobnega RTG-a ali CT slike zoba ob kliničnem pregledu, s čimer bo ocenil, ali so morfološki pogoji in struktura kosti primerni za vsaditev zobnega vsadka.

Vgradnja zobnih vsadkov se izvaja v lokalni anesteziji, pod sterilnimi pogoji in je za pacienta povsem neboleča. Poseg vsaditve enega zobnega vsadka traja približno 15 minut. Vsaditev na izbrano mesto se v največ primerih opravi v enem obisku.

Po vsaditvi se zobni vsadki zarastejo na okoliško kost. Proces se imenuje osteointegracija in traja od 3 do 6 mesecev. Čas zraščenja je odvisen od zahtevnosti in vrste posega.

Po obdobju zaraščanja na kost v zobotehničnem laboratoriju izdelajo nadomestek manjkajočega zoba ( keramično krono, mostiček, protezo )

Terapija z zobnimi vsadki je praktična, dolgotrajna, estetska in funkcijska rešitev. Omogočila vam bo veliko zadovoljstvo, občutek naravnih zob in prečudovit nasmeh.

Zobni implantati

Zadnje novice

Čiščenje zobnega kamna

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše…
stomatološka-klinika-implantološki-center-zobozdravnik-hrvaška

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve?

Zakaj izbrati Hrvaško za vaše zobozdravstvene storitve? Preprosto zato, ker lahko to prinaša določene prednosti.…

Zadnji nasveti

Ustna voda DA ali NE?

Nepravilna higiena, uporaba nekakovostnih zobnih krem, slabe prehranjevalne navade ... vse to občutno znižuje pH-vrednost…
Ustna higiena

Ustna higiena

“Bolje preprečiti kot zdraviti” je pregovor katerega vsi poznamo že iz mladosti. Namen ustne higiene…